Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Ambasadorul Anatol Cebuc a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Rumen Radev

Publicat:Tue, 25/08/2020 - 16:28

La 24 august 2020, Ambasadorul Anatol Cebuc a prezentat Președintelui Rumen Radev scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Bulgaria, în cadrul unei ceremonii organizate la reședința șefului statului bulgar în Sofia.

În cadrul întrevederii care a avut loc după înmânarea scrisorilor de acreditare, ambasadorul Anatol Cebuc s-a referit la prioritățile mandatului său, în special la dezvoltarea relațiilor economice și culturale. La fel a fost evidențiat dialogul bilateral consistent și a pledat pentru valorificarea plenară a potențialului existent al colaborării între cele două state.

Președintele Rumen Radev a exprimat susținere pentru consolidarea relațiilor moldo-bulgare pe multiple planuri. În context a salutat organizarea cu concursul Ambasadei a forumului oamenilor de afaceri, precum și a exprimat recunoștință statului Republica Moldova pentru respectul manifestat la luarea deciziei de a trimite în Bulgaria un ambasador vorbitor de limbă bulgară. Președintele Bulgariei i-a urat succes Ambasadorului Anatol Cebuc și l-a asigurat de sprijinul deplin al părții bulgare în exercitarea mandatului său.