Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, Macedonia şi Albania

A A A

Forul oamenilor de afaceri ”Republica Moldova – Bulgaria: oportunități de colaborare”

Publicat:Wed, 07/10/2020 - 08:34

La 7 octombrie 2020 a avut loc Forul oamenilor de afaceri ”Republica Moldova – Bulgaria: oportunități de colaborarе", desfășurat în format online. Reprezentanții cercurilor antreprenoriale din Moldova și Bulgaria au avut oportunitatea să cunoască mai bine mediul de afaceri din ambele state și să stabilească contacte în vederea dezvoltării unor viitoare parteneriate de afaceri.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Bulgaria, cu suportul misiunilor diplomatice de la Sofia și Chișinău.

Participanții au fost familiarizați cu oportunitățile și condițiile de inițiere și extindere a afacerilor în cele două state. În condițiile speciale de activitate impuse de situația epidemiologică urmare a pandemiei COVID-19, agenții economici au manifestat un interes sporit pentru noile modalități și instrumentele digitale de promovare pe piețele externe și stabilire a contactelor de afaceri.

Ambasadorul Anatol Cebuc a menționat în cadrul forului că Ambasada Republicii Moldova la Sofia este întotdeauna disponibilă să acorde asistență pentru companiile din Republica Moldova interesate să activeze în Bulgaria, iar dezvoltarea relațiilor comercial-economice bilaterale este una dintre prioritățile misiunii diplomatice.